Slovenská ryža 3-vaječné 350g

Cestoviny sú dôležitým zdrojom vitamínov, minerálnych látok a sacharidov. Sítu plnú farbu týmto cestovinám dodáva prírodné farbivo a antioxidant kurkuma, ktorá je známa aj svojimi liečivými účinkamy. Cestoviny sušíme pomalým, 12h programom, pre zachovanie čo najvyššej kvality a chuti. Takmer celý proces balenia prebieha náročnou ručnou prácou.


Tým sa zaručuje nielen vysoká kvalita cestovín ale aj ich zdravotná nezávadnosť.

Návod, ako pripraviť perfektnú slovenskú ryžu, nájdeš dole v popise.

štandardná cena: €1,80 –22 % €1,40 €1,40 / 1 ks
Dostupnosť: Skladom
Možnosti doručenia
Slovenská ryža 3-vaječné 350g
slovesnka ryýa
Akcia
€1,80 –22 %
Slovenský výrobok
Slovenský výrobok
vyrobené na Slovensku
Darček zdarma
Darček zdarma
pri objednávke nad 30€
Doručenie do 48h
Doručenie do 48h
na akúkoľvek adresu na Slovensku
Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
pri objednávke nad 20€

Podrobný popis

  • pripravované tradičným spôsobom za pomoci vyspelej technológie
  • sušené pomalým 12h. programom, pre zachovanie čo najvyššej kvality a tvaru
  • z kvalitných surovín bez použitia akýchkoľvek farbív a umelých a konzervačných prísad
  • ručne balené
  • múka a ingrediencie od Slovenských dodávateľov 

 

Zloženie:
pšeničná múka, voda, sušená vaječná zmes, 31,2g (2,42%) na 1kg
múky, kurkuma.

Návrh na prípravu:

  1. Slovenskú ryžu odmeriame pohárom. 350 g suchej slovenskej ryže - to sú približne 2 poháre (podľa veľkosti). Nezabúdame na pomer slovenskej ryže a vlažnej vody 1:1,5 - čiže, ak máme 2 poháre slovenskej ryže, pridáme 3 poháre vlažnej vody. Na prípravu potrebujeme kvalitnú panvicu. Na suchej panvici opražíme slovenskú ryžu za stáleho miešania 5-10 minút. Mala by byť strakatá, získa aj nádhernú orieškovú vôňu. Dávame pozor, aby sa nám ryža nepripálila. Pre chuť vložíme očistenú a rozpolenú cibuľu.
  2. Potom pridáme maslo a vlažnú vodu (nie studenú, ani vriacu, je to dôležité). Slovenskú ryžu s vodou necháme zovrieť, dochutíme soľou podľa potreby - chuti. Tak teplotu znížime. Na nízkom stupni dusíme slovenskú ryžu približne 12 minút. Nakoniec ju odstavíme, vypneme, NEODKRÝVAME ani NEMIEŠAME. Slovenskú ryžu necháme odpočívať - dôjsť ešte 20 minút. Vtedy bude úžasná. Sypká a nelepivá - jednoducho dokonalá. 
  3. Nakoniec hotovú slovenskú ryžu odkryjeme a premiešame. A obľúbená príloha je hotová. Slovenská ryža je skvelá k dusenému mäsu, ale aj k rybám či zelenine na mnoho spôsobov, fantastická k rôznym omáčkam. 

Ustanovená príprava :
varíme v osolenej vode 1l na 100g, 3-7min. podľa druhu cestovín,
po scedení prelejeme studenou vodou.

Alergény: lepok, vajcia

Krajina pôvodu: Slovensko


Skladujte na suchom a mieste. Nevystavujte priamemu slnečnému
žiareniu.

Dodatočné parametre

Kategória: Prílohové cestoviny
Záruka: 20 mesiacov
Hmotnosť: 0.35 kg